Z dialogom do dobrih rešitev za vse

Datum: 04.02.2021
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: V središču

S predsednikom Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica Julijanom Fortunatom se novogoriški župan dr. Klemen Miklavič srečuje na rednih delovnih srečanjih. Današnje srečanje sta namenila informaciji, ki je razburila goriško javnost, in sicer, da naj bi mestna občina s predlogom sprememb odlokov o vodi dovolila družbi Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica d.d. dvig cen za podjetja. Novogoriški župan poudarja, da gre za dezinformacijo.  

 

Predsedniku Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica je župan na srečanju pojasnil, da navedba o dvigu cen družbe Vodovodi in kanalizacija Nova Gorica d.d. ne drži in da mestna občina s predlogom spremembe odlokov ne spreminja cen za podjetja.

»V nobenem primeru tega ne bi počeli v tem zelo občutljivem obdobju, ko so poleg ranljivih skupin občanov izpostavljena tudi podjetja,« je poudaril župan. Tako s predsednikom Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica Julijanom Fortunatom kot tudi s predsednikom Območne obrtno-podjetniške zbornice Nova Gorica Zoranom Simčičem se je župan dogovoril, da bodo glede cen vode vse tri strani iskale kompromis za isto mizo, in sicer ob upoštevanju v epidemiji prizadetih prebivalcev in drugih subjektov, vključno z gospodarstvom.   

Predsednik Severno Primorske gospodarske zbornice Nova Gorica Julijan Fortunat je povedal, da v svojih prizadevanjih vedno ščiti člane zbornice in da podpira dosedanji dober dialog z mestno občino ter tudi bodoče usklajevanje o vsem, kar zadeva gospodarstvo.


< Nazaj na seznam