Obisk predsednika vlade v Novi Gorici

Datum: 04.01.2021
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Sporočilo za javnost

Na silvestrski večer je predsednik vlade obiskal šempetrsko bolnišnico. Ob obisku bolnišnice se je na kratko zadržal tudi na Mestni občini Nova Gorica in z obiskom presenetil stanovalce Doma upokojencev Nova Gorica. 

V pogovorih na novogoriški mestni občini sta se predsednik vlade Janez Janša in župan dr. Klemen Miklavič dotaknila zlasti tehnološko-gospodarskega projekta Center zelenih tehnologij, ki nastaja v sodelovanju med mestno občino, Univerzo v Novi Gorici, podjetji in občinami v severnoprimorski regiji.

Posebno pozornost sta namenila osvojenemu nazivu Evropske prestolnice kulture, ki ga bo Nova Gorica v sodelovanju z Gorico nosila v letu 2025. EPK je projekt, ki je pomemben za celotno državo. Najbolj uspešni projekti prestolnic kulture so bili prav tisti, kjer je država tesno sodelovala z izbranim mestom, vključno z investicijami v infrastrukturo in program.

Župan dr. Klemen Miklavič je predsedniku vlade predstavil tudi idejo posebne ekonomske cone v čezmejni goriški regiji, ki bi lahko bila naslednji korak pri integraciji in razvoju regije. Obenem se mu je zahvalil za podporo šempetrski bolnišnici in za obisk v Domu upokojencev Nova Gorica. 

Na srečanju na mestni občini so bili prisotni tudi poslanca stranke SDS mag. Elena Zavadlav Ušaj in Danijel Krivec, predsednik Mestnega odbora stranke SDS v Novi Gorici mag. Tomaž Slokar, predsednik Svetniške skupine SDS v mestni občini Marjan Zahar in podžupanja iz vrst SDS Damjana Pavlica. 

  


< Nazaj na seznam