Pomen prostovoljcev

Datum: 10.12.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: V središču

Začetek decembra vsako leto obeležujemo mednarodni dan prostovoljcev. V letošnjem letu, ki ga je zaznamovala epidemija novega koronavirusa, so vrednote prostovoljstva prišle še bolj do izraza. V našem okolju so na pomoč priskočile številne organizacije in posamezniki.

Prostovoljci so pomagali in še pomagajo pri dostavi najnujnejših življenjskih potrebščin, toplih obrokov otrokom in mladostnikom, delitvi mask, pripravi in dostavi računalniške opreme šolarjem, pomoči ljudem v stiski, pri prevozih starejših ter izvajanju drugih ukrepov za zmanjševanje širjenja novega koronavirusa, na razpolago so osamljenim, ljudem v psihološki ali kakšni drugačni stiski. Ob tej priložnosti se na novogoriški mestni občini zahvaljujemo vsem, ki svoj prosti čas nesebično namenijo ljudem, ki potrebujejo pomoč, in tako širijo in ohranjajo vrednote solidarnosti.

Nad odzivom prostovoljcev je navdušen tudi novogoriški župan dr. Klemen Miklavič: "Ljudje so pripravljeni pomagati in so solidarni. Zelo sem zadovoljen, da smo v našem kraju med boljšimi pri tej povezanosti v skupnosti. Zahvaljujem se vsem, ki svoj prosti čas nesebično namenjajo ljudem, ki potrebujejo pomoč, in tako širijo in ohranjajo vrednote solidarnosti. Stopnja razvitosti družbe je odraz skrbi za sočloveka in vzajemne pomoči. V kritičnih trenutkih smo pri nas izkazali izjemno sočutje do ogroženih in šibkih skupin. Pri tem so prednjačili prostovoljci iz organizacij kot tudi posamezniki, ki so se prostovoljno javljali za pomoč na različnih področjih. Brez visoko postavljene vrednote, spoštovanja in skrbi do sočloveka, si ne moremo predstavljati družbe blaginje in socialne države. Z odzivom do pomoči potrebnih smo na Goriškem dokazali, da je skrb za sočloveka med našimi temeljnimi vodili.«

Fotografije: Mateja Pelikan

  

  

 


< Nazaj na seznam