Vključevanje invalidov prispeva h kvaliteti življenja v mestni občini

Datum: 03.12.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: V središču

Na današnji dan obeležujemo mednarodni dan invalidov, s katerim želimo v družbi opozoriti na izzive, s katerimi se soočajo osebe z različnimi oviranostmi na vseh področjih življenja. Novogoriška mestna občina je od leta 2012 nosilka listine »Občina po meri invalidov.« Vsa leta ne mestni občini usmerjamo prizadevanja v sodelovanje z invalidi, njihovimi organizacijami in društvi. Trudimo se prisluhniti njihovim potrebam ter pri odločitvah, investicijah, projektih vedno upoštevati tudi pogoje, ki so pomembni zanje.

V novogoriški mestni občini sodelujemo z različnimi invalidskimi društvi, s katerimi združujemo moči pri številnih projektih in akcijah. Zelo odmeven je projekt GO šofer, katerega koordinator je Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica. Pri prenovi osrednjega dela Kidričeve ulice v Novi Gorici prav tako posebno pozornost namenjamo osebam  z različnimi oviranostmi, enako postopamo pri ostalih investicijah.

Župan dr. Klemen Miklavič pozdravlja sodelovanje in aktivno vlogo invalidov: »V naši občini so nadpovprečno aktivni, kar prispeva h kvaliteti življenja v naših krajih in k vključenosti skupin z različnimi oviranostmi v našo družbo.«

Ob mednarodnem dnevu invalidov zato čestitamo in se zahvaljujemo vsem invalidskim organizacijam ter vsem ostalim, ki se trudijo za izboljšanje pogojev za življenje in delo oseb z različnimi oblikami oviranosti. Mestna občina si bo še naprej prizadevala in prisluhnila željam, potrebam in pričakovanjem invalidov za neoviran dostop do informacij, storitev ter grajenega okolja.

 

 

 


< Nazaj na seznam