Lijak naj postane urejena destinacija športno-turističnega pomena

Datum: 16.11.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: V središču

Območje Lijaka želi mestna občina razviti v urejeno destinacijo športno-turističnega pomena. V spodnjem delu je mestna občina že dokončala parkirišče z 28-imi parkirnimi mesti za osebna vozila, od tega sta dve parkirni mesti namenjeni invalidom. Trenutno Elektro Primorska izvaja dela na kabelski kanalizaciji. V nadaljevanju bo sledil vkop podzemnega 20 KV daljnovoda električne napeljave in demontaža daljnovoda, kar je bila tudi dolgoletna želja padalcev, saj daljnovod zanje predstavlja nevarnost. Na vzletišču je bila v minulem letu izvedena razširitev, letos pa smo ob njem postavili WC. Želimo si namreč, da Lijak postane urejena destinacija, ki bo privlačna za padalce, pohodnike in kolesarje.

Območje Lijaka si je nedavno ogledal podžupan Simon Rosič v spremstvu člana županove Strateške komisije za šport in športni turizem ter člana društva Polet Uroša Komela. »Urejamo naravno danost, ki bo pravi pomen dosegla šele, ko bo dokončno urejena in takrat jo bomo lahko tudi primerno promovirali,» je po ogledu opravljenih del povedal podžupan Simon Rosič ter dodal: »Pred nami je še en pomemben korak, in sicer nas čaka največji izziv – umestitev večnamenskega objekta ob pristajališču, ki bo prilagojen specifični športni in turistični ponudbi ter bo vseboval gostinski objekt, ki ga želimo umestiti po modelu javno-zasebnega partnerstva. Načrtujemo tudi ureditev pohodnih poti, prostora za piknike  in postavitev usmerjevalno-poučnih tabel. Zavedamo se, da smo naredili prve konkretne korake in da je pred nami še nekaj dela. Verjamem, da nam bo s sodelovanjem vseh deležnikov to tudi uspelo. Pri tem želim izpostaviti odlično sodelovanje z društvom Polet, ki je pomembno prispevalo k temu, da smo se na tej lokaciji odločili za prave korake. »

Uroš Komel, član županove Strateške komisije za šport in športni turizem in član društva Polet, je po ogledu izrazil zadovoljstvo nad opravljenim delom in načrti ter poudaril: »Pozdravljam aktiven odnos tako mestne občine kot županove Strateške komisije za šport in športni turizem. Le tako, z odličnim sodelovanjem in komunikacijo z mestno občino lahko društvo kot ostali deležniki uresničimo zastavljene cilje. »

Fotografije: Mateja Pelikan

  

  

 

 


< Nazaj na seznam