Gradnja zimskega bazena dobro napreduje

Datum: 11.11.2020
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: V središču

V novogoriškem športnem parku gradimo nov zimski bazen. Dela potekajo po predvidenem terminskem planu kljub obilnejšim padavinam, ki so v času priprave in betoniranja temeljne plošče povzročile izvajalcu, Kolektor Kolingu d.o.o., nekaj težav in zamik pričetka betonaže. Trenutno je v izvajanju vezava jeklene armature betonske konstrukcije sten in stebrov, opažanje in betoniranje, izdelava »grobih« strojnih in elektro instalacij v stenah in stebrih. Po terminskem planu se bodo dela zaključila konec oktobra 2021, sledi tehnični pregled in konec decembra 2021 začetek poskusnega obratovanja, ki bo zaključeno v marcu 2022. Vrednost izvedbenih del za zimski bazen znaša 4.854.779,15 eur z ddv. Iz Celostnih teritorialnih naložb  in državnega proračuna je financirano skupaj 3.088.878,82 eur. Na razpisu EKO sklada pa je mestna občina pridobila nepovratna sredstva v višini 740.958,88 eur.

Da bi omogočili istočasno uporabo različnim skupinam, smo bazensko školjko prilagodili za vgradnjo dvižnega bazenskega dna: sistem zaradi nastavljive globine dna omogoča večjo fleksibilnost uporabe bazena. Urejen bo  dostop za gibalno ovirane osebe. V sklopu izgradnje bazena bo urejena tudi nova promenada športnega parka.

Župan dr. Klemen Miklavič je ob ogledu gradbišča pohvalil usklajenost vseh akterjev, izvajalca, projektanta, nadzornika in vodja investicije na mestni občini: »Vsi sodelujejo in spremljajo dela od začetka dalje in si pogosto ogledujejo napredovanje gradnje na licu mesta, zato nimamo razloga, da bi dvomili v kvalitetno izvedbo del. Gradbišča investicij mestne občine obiščem zato, ker želim, da mestna občina kot dober gospodar preverja, ali investicija teče, tako kot mora. Z ogledom napredovanja gradnje bazena, ki bo kot kaže, zgrajen v roku, želim tudi sporočiti, da je to pozitivna vest v teh težkih časih epidemije. Ko bomo premagali ta virus, nam bo v mestni občini lepše. Pridobili bomo nov pokrit bazen, ki bo zvišal kakovost bivanja v naših krajih in privlačnost za življenje mladih in mladih družin pri nas. To je bistven prispevek tega bazena. Nova Gorica ima to srečo, da ima v centru mesta skoncentrirane šole, športne infrastrukturne objekte in to skupaj dviguje kakovost bivanja v mestu. Bazen je ena večjih naložb, ki so financirane iz naslova Celostnih teritorialnih naložb.»

Na ogledu so bili prisotni vodja projekta Teja Savelli (Projekt d.d.), vodja nadzora in inženir Projekt-a d.d. Leon Pahor, vodja investicije na mestni občini Zoran Ušaj in namestnik vodje del, Kolektor Koling d.d., Marko Špacapan, ki je povedal: »Gradnja teče po terminskem planu. Novogoriški zimski bazen je zanimiv projekt zaradi posebne arhitekture in dvižnega dna bazena. To bo zelo lep objekt. Zemeljska dela so potekala dobro, tla niso bila zahtevna. Pred nami so zahtevna strojna in obrtniška dela.«

Fotografije: Mateja Pelikan, Alan Marc

  

  

  

 

 


< Nazaj na seznam