Sprejem odličnih domačih športnikov pred navdušenimi navijači

Datum: 02.10.2019
Vir: Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana
Rubrika: V središču

Novogoriški Bevkov trg je bil skorajda pretesen za številne navijače, ki so v torek popoldan prišli pozdravit domače športnike, ki so v zadnjem času dosegli izjemne uspehe, in sicer kajakaške ase Nejca Žnidarčiča, Luko Božiča, Nika Testena, Aljo Kozorog in Nejca Polenčiča ter izjemna odbojkarja Dejana Vinčića in Janija Kovačiča.

Športniki so se na Bevkov trg pripeljali z avtomobili skozi vodni lok na Kidričevi ulici, za katerega so poskrbeli gasilci. Vrhunec dogajanja je bil prihod kajakašev Luke Božiča in Nejca Žnidaršiča, ter odbojkašev Dejana Vinčića in Janija Kovačiča z dvižno električno košaro z vrha sosednje stavbe na prizorišče. Množica je navdušeno vzklikala in ploskala izjemnim športnikom. Pred mikrofon jih je povabil domači TV voditelj Ervin Čurlič, ki nas je ves čas odbojkarskega prvenstva razveseljeval z odličnim komentiranjem tekem. Za navijaško vzdušje pa je poskrbel David Taskov, ki je med prvenstvom za navijaški utrip skrbel v Stožicah.

Športniki so se vidno veseli nad odzivom domače publike zahvalili občinstvu za tako topel sprejem. Zbrane sta nagovorila novogoriški podžupan Simon Rosič in podžupan Občine Kanal ob Soči Andrej Valentinčič. Podžupan Rosič je poudaril pomen povezovanja: "Šport nas povezuje. Hvala vsem za ta izjemen odziv in podporo domačim športnikom!" Posebej se je zahvalil tudi Mihi Mačusu in Mateju Mavriču Rožiču, ki sta pomagala pri organizaciji sprejema. Sprejem se je zaključil s skupinskim petjem Zdravljice, ki je zadonela iz preko 1500 grl. Športniki pa so številnim navdušenim otrokom po zaključku sprejema potrpežljvo in prijazno delili avtograme, "selfije" in fotografije.

 

 


< Nazaj na seznam