Ob izvedbi energetskih sanacij nastala didaktična igra o učinkoviti rabi in obnovljivih virih energije "Človek, varčuj z energijo"

Datum: 11.02.2019
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Sporočilo za javnost

Mestna občina Nova Gorica je ob izvedbi energetskih sanacij štirih izobraževalnih objektov (telovadnici OŠ Solkan in OŠ Branik ter vrtca v Dornberku in Šempasu) želela energetsko učinkovitost približati tudi uporabnikom – otrokom. Tako je v sodelovanju z energetsko agencijeo Golea ter kreativnim podjetjem Markacija nastala didaktična igra "Človek, varčuj z energijo", ki jo bodo učencem prvič predstavili marca 2019.

"Človek, varčuj z energijo" je igra z vprašanji o učinkoviti rabi in obnovljivih virih energije. Igralec se po poljih premika s pravilnim odgovorom na vprašanje. Vprašanja so tematsko razdeljena v 10 kategorij: sončna energija, vodna energija, vetrna energija, energija iz lesa, energija iz okolja, raba vode, učinkovita raba energije, o energiji in okolju, ravnanje z odpadki ter promet. Igra je namenjena otrokom in mladostnikom, starim od 5 do 15 let. "Človek, varčuj z energijo" otrokom na zabaven in igriv način približa spoznavanje trajnostne energije. Da pa je igra tudi dinamična, so figure kar otroci sami. Tako je še bolj privlačno vzeti v roke veliko kocko ter preskakovati polja, ali celo "pojesti" prijatelja. Tematska vprašanja vodijo k osveščanju ter spoznavanju načinov, kako lahko vsak izmed nas prispeva k zmanjšanju rabe energije in varovanju okolja.

 

 

 


< Nazaj na seznam