Župan Mirko Brulc predstavil dijakom evropskega poslanca Dimitrija Volčiča

Datum: 19.04.2004
Vir: Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana
Rubrika: Sporočilo za javnost

Danes dopoldan je evropski poslanec Dimitrij Volčič predstavnikom dijakov vseh novogoriških srednjih šol na srečanju z njimi v veliki dvorani občinske stavbe podelil 400 izvodov njegove knjige z naslovom Evropska antologija. Gre za zbirko izbranih spisov evropskih politikov, filozofov in mislecev, ki v svojih delih predstavljajo osnovne misli evropske integracije. Uvodno besedo h knjigi je prispeval Dimitrij Volčič, predgovor pa je napisal predsednik Evropske komisije Romano Prodi.

Dimitrija Volčiča je novogoriškim dijakom predstavil župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc. Spregovoril jim je o njegovi bogati poklicni poti novinarja, senatorja in poslanca. Poudaril je tudi njegov prispevek pri potrditvi udeležbe Romana Prodija na prireditvi 30. aprila letos na meji pri železniški postaji v Novi Gorici in se mu zahvalil za vso pomoč, ki jo nudi v okviru čezmejnega sodelovanja.

Dimitrij Volčič je v svojem nagovoru dijakom poudaril, da je evropska tema zelo pomembna tema. Veliko ljudi namreč po njegovih besedah zelo malo ve o Evropski uniji. Poznajo zlasti dogodke iz vsakodnevnega poročanja medijev, premalo pa po njegovem mnenju vedo o zgodovini Evropske unije. Zato je dijakom povedal nekaj o njenem nastanku in o pomenu združevanja in enotnosti v uniji. Dijaki so pokazali veliko zanimanja in so gospodu Volčiču postavili kar nekaj vprašanj. Zanimale so jih zlasti naslednje teme: dvig cen v Sloveniji po vstopu v unijo, višina plač, okoljski problemi in spremembe v šolskih sistemih.


< Nazaj na seznam