Župan Mirko Brulc sprejel ameriškega veleposlanika

Datum: 08.10.2003
Vir: Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana
Rubrika: Sporočilo za javnost

Danes dopoldan je župan Mestne občine Nova Gorica Mirko Brulc sprejel Nj. Eks. Johnnya Younga, ameriškega veleposlanika, s sodelavci. S sprejemom pri županu je veleposlanik začel njegov današnji dan v Novi Gorici, nadaljeval pa ga je na srečanju s podjetniki na GZS Območni zbornici za severno Primorsko v Novi Gorici. Ob 15. uri pa pripravlja sprejem v Hotelu Perla.

V Novo Gorico je veleposlanik pripotoval že včeraj, ko se je udeležil Goriškega foruma v Hotelu Perla v organizaciji Časnika Finance in Primorskih novic. Cilj današnjega dneva pa je predvsem izmenjava izkušenj, informacij in opredelitev možnosti sodelovanja na gospodarskem področju. S seboj je tako pripeljal delegacijo, ki jo sestavljajo: Silvio Gonzales, svetovalec za gospodarstvo, Marko Mlakar, svetovalec za trgovino, Janez Molder, generalni sekretar Ameriške gospodarske zbornice v Sloveniji in Tanja Šuštaršič, svetovalka za stike z javnostmi.

Župan je veleposlaniku uvodoma izrekel dobrodošlico, predstavil mesto, zgodovino Goriške, gospodarstvo in sodelovanje s sosednjo Italijo. Johnny Young se je županu zahvalil za izraženo gostoljubje in poudaril pomen nadaljnjega sodelovanja na vseh področjih. Goriško prepoznava kot pomembno regijo, je povedal in poudaril, da se bo po njegovem mnenju ob vstopu Slovenije v Evropsko unijo za Novo Gorico začelo novo obdobje, ki bo prineslo veliko izzivov in priložnosti. Čas pa bo sčasoma pokazal tudi vse potenciale, ki jih ponuja ta integracija, je še dodal. Ob tem je poudaril tudi pomen NATA, ki zagotavlja varnost, kot je dejal.

Veleposlanik je tudi poudaril, da je eden od glavnih ciljev njegovega prvega formalnega obiska v Novi Gorici predstavitev priložnosti na področju gospodarskega sodelovanja. Dodal je še, da imamo veliko turističnega potenciala, obenem pa je opozoril, da bo Slovenija morala še veliko narediti na njeni prepoznavnosti v svetu.


< Nazaj na seznam