Zbiranje podpisov v avli občinske stavbe

Datum: 07.10.2002
Vir: Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana
Rubrika: Sporočilo za javnost

Pojasnilo župana Mestne občine Nova Gorica, Črtomirja Špacapana, v zvezi z informacijami v medijih o odstranitvi zbiralcev podpisov iz občinske avle:

"V zadnjem času se je v uradu direktorja občinske uprave prijavilo več zbiralcev podpisov za kandidate za lokalne in predsedniške volitve ter zbiralci podpisov za razpis referenduma za ohranitev slovenskih železnic, ki podpise zbirajo v pritličju občinske stavbe.

Veliko občanov se pritožuje, da jih nekateri zbiralci nadlegujejo z vztrajanjem, naj podpišejo in da jim ovirajo dostop do posameznih služb v občinski stavbi. V zadnjem času je namreč prisotnih že več zbiralcev podpisov, tako da je nastala v veži občinske stavbe že prava gneča. Zato sem se odločil, da morajo zbiratelji podpisov od danes dalje v primeru lepega vremena podpise zbirati pred vhodom v občinsko stavbo, kot so nekateri prvotno tudi sami želeli, v slabem vremenu pa, da se umaknejo v občinsko avlo za recepcijo. Nobenemu nismo onemogočili zbiranje podpisov in nikogar nismo nasilno odstranili, želim pa, da v hiši spoštujejo red."


< Nazaj na seznam