Podpora kulturnemu udejstvovanju oseb s posebnimi potrebami

Datum: 12.10.2004
Vir: Mestna občina Nova Gorica - Kabinet župana
Rubrika: Sporočilo za javnost

V Goriški pokrajini v sosednji Italiji že sedmič zapovrstjo organizirajo Gledališki festival različnosti z naslovom Drugačne oblike izraznosti. Gre za program, ki je namenjen osebam s posebnimi potrebami. Festival jim omogoča kulturno udejstvovanje z enakimi možnostmi, obenem pa je festival priložnost za srečanje, spoznavanje in povezovanje.

Predstavniki Mestne občine Nova Gorica, Goriške pokrajine in Deželnega združenja za duševno zdravje v Gorici so se dogovorili, da bo festival letos segel tudi čez mejo.

Tako bo v soboto, 16. oktobra 2004, ob 10.30 v mali dvorani Kulturnega doma Nova Gorica na ogled predstava z naslovom Pisma Theu. Izvaja jo skupina 'Neprimerne lune' (oskrbovana terapevtska skupnost), traja eno uro in vsebuje malo teksta, za katerega pa bo pripravljen prevod v slovenščino. Predstava je brezplačna.Mestna občina je k ogledu predstave povabila različna društva, šole, skupine in posameznike. S sodelovanjem v omenjenem festivalu želi prispevati k enakovrednejši vključitvi oseb s posebnimi potrebami v družbo.Vljudno vabljeni!


< Nazaj na seznam