Testne vožnje električnega avtobusa v mestnem potniškem prometu

datum: 21.12.2020

kategorija: Ali ste vedeli?

Podjetje Nomago na prvi zimski dan nadaljuje z vključevanjem električnih vozil v javni potniški promet. Z današnjim dnem bo v mestni potniški promet Nove Gorice vključen eden izmed najnaprednejših električnih avtobusov, testne vožnje pa bodo potekale do vključno srede, 23. decembra.

Razvoj zelene mobilnosti je eden izmed ključnih ciljev podjetja, ki v partnerstvu s številnimi razvojno naravnanimi občinami, ministrstvom za infrastrukturo in drugimi podjetji  stopa po tej poti. Pri razvoju mobilnosti v Sloveniji bo poleg vključevanja vozil, ki jih poganjajo alternativni viri energije, pomembno predvsem, da bodo lahko povezali različne oblike mobilnosti, saj vsi trendi nakazujejo, da pot do uspešnega javnega potniškega prometa leži prav v povezanosti različnih mobilnostnih rešitev.

Glavni izvršni direktor družbe Nomago, mag. Sandi Brataševec, izpostavlja: »Iz meseca v mesec se število električnih vozil na slovenskih cestah povečuje, le vprašanje časa pa je, kdaj bomo tudi v javni potniški promet vključili večje število vozil, ki jih poganjajo alternativni viri energije. Vsi vodilni svetovni proizvajalci veliko sredstev vlagajo v razvoj električnih avtobusov, pred množično vključitvijo tovrstnih vozil, pa je potrebno v obzir vzeti številne okoliščine. Prav zaradi tega je ključnega pomena, da vozila testiramo na različnih progah in letnih časih, saj s tem dobimo tudi odgovor na vprašanje, kako se bodo ta vozila odrezala v zahtevnejših pogojih.«

 

thumbnail_FLD_7516  thumbnail_FLD_7509