Nogometaši Gorice z visoko zmago v Prvo ligo

datum: 31.07.2020

kategorija: V središču

Nogometaši Gorice se po enoletni odsotnosti vračajo v Prvo ligo, kamor kot štirikratni državni prvaki tudi sodijo. Na povratni tekmi kvalifikacij so bili v Kranju prepričljivo boljši od Triglava, nakar je sledil spontan sprejem ekipe v Novi Gorici. Zadišalo je po starih časih, ko je Nova Gorica dobesedno dihala in živela za nogomet.

Nogometnim junakom je čestital tudi podžupan Simon Rosič: »Živo se spomnim trenutka, ko se je v lanskem letu prvič v zgodovini kluba zgodil zdrs v drugo ligo. Bilo je boleče, istočasno pa se je takoj začutila odločenost, da je potrebno tako renomirano institucijo v najkrajšem možnem času vrniti tja, kamor spada.

Danes lahko rečemo, da Goričani naredimo korak nazaj, le ko vzamemo zalet. Vsekakor je potrebno čestitati in se zahvaliti vsem igralcem in strokovnemu vodstvu, ki so na igrišču pokazali kvaliteto in karakter, upravi kluba, ki je v težkih časih znala prevzeti breme odgovornosti, vsem pokroviteljem ter nenazadnje zvestim navijačem z navijaško skupino Terror Boys, ki so poleg v dobrem in slabem.

Prepričan sem, da bo lokalno okolje začutilo pomembnost in nujnost prisotnosti goriškega nogometa na najvišji državni ravni in da bomo s skupnimi močmi uspeli zagotoviti pogoje za nadaljnji razvoj tega nogometnega centra celotne severno-primorske regije.«

Fotografije: Mateja Pelikan

SprejemNDgorica_30-7-2020_fMatejaPelikan-2867SprejemNDgorica_30-7-2020_fMatejaPelikan-2949

 

SprejemNDgorica_30-7-2020_fMatejaPelikan-2992SprejemNDgorica_30-7-2020_fMatejaPelikan-2917