Mostovi prijateljstva: Nova Gorica - Dubna

datum: 25.04.2020

kategorija: Sporočilo za javnost

V okviru projekta  Mostovi prijateljstva: Nova Gorica - Dubna, ki že deset let na kulturnem in družbenem področju povezuje Slovenijo in Rusijo, je Otroška umetniška šola Navdih iz Dubne pripravila razstavo ob 75. obletnici zmage v Veliki domovinski vojni 1941–1945. Umetniška dela so prispevali učenci omenjene šole, ki je ena vodilnih umetniških šol v moskovski regiji in v katerih na oddelkih za koreografijo in umetnost študira več kot 600 otrok.

Razstavo bodo po koncu epidemije postavili na ogled v galeriji Gymnazium na Gimnaziji Nova Gorica, dela mladih slikarjev so v Novo Gorico že prispela, potem pa naj bi se preselila v Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani in kasneje v Mursko Soboto.

Razstavo sta podprla tudi Veleposlaništvo Ruske federacije v Sloveniji in Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani. Nekaj utrinkov si lahko ogledate v videu.

V okviru povezovanja med Novo Gorico in Dubno so dijaki novogoriške likovne gimnazije tudi že pripravili slike za sodelovanje na likovnem natečaju v Dubni z naslovom Slovanska mavrica, odprtje razstave v Dubni je predvideno 24. maja oziroma takoj, ko bo mogoče.

 

 

Projekt Mostovi prijateljstva Dubna-NG