Novogoriški župan obiskal šempetrsko bolnišnico in se seznanil z načrtom njene sanacije

datum: 03.12.2019

kategorija: V središču

»Pomirjujoče je to, da ni strokovnih težav, torej da zdravstveno osebje dobro dela. Problem je v organizaciji dela in zato bo temu posvečen glavni del sanacije,« je ob zaključku obiska šempetrske bolnišnice povedal novogoriški župan dr. Klemen Miklavič. Kot župan največje občine v regiji je bolnišnico obiskal z namenom, da se seznani z načrtom njene sanacije, ki ga pripravlja nov v. d. direktor bolnišnice mag. Radivoj Nardin. Skupaj s podžupanjo mag. Eleno Zavadlav Ušaj, vodjo Oddelka za družbene dejavnosti mestne občine mag. Marinko Saksida in predstavnico mestne občine v svetu zavoda bolnišnice Sandro Cvijanović se je pogovarjal z mag. Nardinom, s strokovno direktorico Dunjo Savnik Winkler, pomočnico direktorja za zdravstveno nego Monika Kalin Vodopivec in pomočnico direktorja za pravne zadeve Natašo Gorkič Barle. Pogovorom je sledil ogled bolnišnice. 

Župan je v izjavi ob koncu srečanja povedal: »Vsi že vemo, da ta bolnišnica potrebuje sanacijo. Nov direktor je pokazal, da je že indentificiral problem in da ima načrt, kako ga rešiti. Pri tem je izrednega pomena, da ima podporo stroke in sveta zavoda, ki je potrebna zato, da popelje bolnico nazaj na neko raven, ki je dostojna in ki jo prebivalci te regije pričakujemo. Prepričali so me tudi argumenti strokovnega vodstva, ki z direktorjem tesno sodeluje pri uresničevanju sanacije. To je pozitiven znak, ki sporoča, da reforma poteka v sozvočju s stroko. Pomembno je tudi to, da bo direktor poskušal poiskati nove programe, torej z obstoječimi zaposlenimi narediti kaj več, preden bo posegel po odpuščanju. Zato si obetamo, da bi čim manj ljudi zaradi sanacije ostalo brez zaposlitve. Želimo si tudi, da bi se ustanove na področju zdravstva na našem območju čim bolj povezale. Imamo namreč bolnišnico, zdravstveni dom, Fakulteto za vede o zdravju. Tu se ponuja sinergija. Sodelovanje teh inštitucij lahko ponudi boljši izobraževalni proces in skupne raziskovalne projekte. Od bolnišnice in od zdravstvenega doma tako pričakujemo sodelovanje s fakulteto, od tega pa bodo pridobili tako študentje kot regija.« 

 

 

Obisk Bolnišnice F. Derganca Nova Gorica, 3. december 2019 (foto: Mateja Pelikan)Obisk Bolnišnice F. Derganca Nova Gorica, 3. december 2019 (foto: Mateja Pelikan)Obisk Bolnišnice F. Derganca Nova Gorica, 3. december 2019 (foto: Mateja Pelikan)Obisk Oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora, 3. december 2019 (foto: Mateja Pelikan)Obisk Oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora, 3. december 2019 (foto: Mateja Pelikan)Obisk Oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora, 3. december 2019 (foto: Mateja Pelikan)Obisk Oddelka za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora, 3. december 2019 (foto: Mateja Pelikan)Obisk Bolnišnice F. Derganca Nova Gorica, 3. december 2019 (foto: Mateja Pelikan)Obisk Bolnišnice F. Derganca Nova Gorica, 3. december 2019 (foto: Mateja Pelikan)

Fotografije: Mateja Pelikan