Sklepna konferenca projekta Restaura: »Revitalizacija zgodovinskih mest in stavb z javno-zasebnimi partnerstvi«

datum: 01.04.2019

kategorija: Sporočilo za javnost

V sredo, 3. aprila 2019, bo na na Fakulteti za poslovne vede v Ljubljani potekala sklepna konferenca projekta Restaura »Revitalizacija zgodovinskih mest in stavb z javno-zasebnimi partnerstvi«.

Na konferenci bodo predstavljeni rezultati projekta Restaura, katerega partner je bila tudi Mestna občina Nova Gorica. Slednja se  je projektu priključila z gradom Rihemberk, kulturnim spomenikom državnega pomena, kot ene od štirih pilotnih lokacij v Srednji Evropi, ki so podrobneje obravnavane. 

S konferenco se zaključuje glavnina aktivnosti projekta, njen cilj pa je spodbujanje dobrih praks pri uporabi javno-zasebnih partnerstev za oživitev zgodovinskih mest in stavb. Program se bo osredotočil na trenutni napredek pilotnih projektov in rezultatov projekta, s posebnim poudarkom na njihovi vlogi pri ohranjanju ravni usposobljenosti lokalnih oblasti glede javno-zasebnega partnerstva v projektih za oživitev kulturne dediščine. Vodja projekta Restaura na MONG Nataša Kolenc bo v okviru konference moderirala sklop predstavitev pilotnih projektov, realiziranih v okviru Restaure (lokacije Nowy Dwor Mazowiecki, Poljska; Buzet, Hrvaška; Bratislava, Slovaška), ter predstavila izkušnjo in rezultate izvajanja projekta na primeru gradu Rihemberk pri Braniku, v lasti MONG.

Jezik konference je angleški. Poskrbljeno bo za simultano prevajanje v slovenski jezik.
Obisk konference je brezplačen in vključuje pogostitev in kosilo. Več informacij o konferenci najdete v priloženem vabilu s programom.

Agenda_Revitalizacija zgodovinskih mest in stavb s pomočjo JZP.pdf