Z Vrtnico v srcih se zaključuje program 70-letnice Nove Gorice

datum: 22.01.2018

kategorija: V središču

Izjemno bogato in raznoliko praznovanje 70-letnice Nove Gorice zaključujemo s predstavitvijo knjige Ljube Krušič “Vrtnica v srcih” v četrtek, 25. januarja 2018, ob 18. uri v dvorani Goriške knjižnice Franceta Bevka.

»Moja želja je bila, da napišem krajšo zgodbo o brigadirjih, ki so pomagali pri gradnji naše Nove Gorice. Ob pripravi na pisanje sem odkrivala zelo zanimive pripovedi in zgodovinska dejstva, zato se je osnutek zgodbe spremenil. Knjiga je namenjena predvsem mlajšim bralcem, da na prijeten način spoznajo drobce iz takratnega časa in bolje razumejo razloge za nastanek mesta. Podrobneje sem opisala obdobje prvih desetih let, ko je iz nič vzniknilo mesto. Knjiga je namenjena tudi tistim, ki resnično nosimo vrtnico v srcu, in tistim, ki si bodo ob branju osvežili spomine.«
(Ljuba Krušič, iz Knjigi na pot)

Dogodek sooblikujejo: Petra Pia Fornazarič, Jana Krušič, Amaterska skupina ŠOOV – Šempas, Osek, Ozeljan, Vitovlje in učenci Podružnične šole Ledine pod vodstvom Hermine Ličen.

 

Iskrena zahvala vsem, ki se sooblikovali program praznovanja 70. rojstnega dne Nove Gorice. Ko smo začeli pisati zgodbo 70-letnice mesta in ko smo k sodelovanju povabili vse, ki bi jo želeli sooblikovati, smo pričakovali lep odziv, vendar nas je množica prispelih vlog še dodatno pozitivno presenetila. S pomočjo vaših idej in prispevkov ter skupaj z dogodki, ki smo jih oblikovali na mestni občini, nam je uspelo izpeljati program počastitve te pomembne obletnice Nove Gorice, v katerem so se zgodovina, sedanjost in pogled v prihodnost mesta razkrili na najrazličnejših področjih družbenega življenja in ustvarjanja. Program je tako nedvomno odseval trud in prizadevanja številnih institucij, društev, klubov in posameznikov, ki ste si skupaj prizadevali, da bi mesto ob 70-letnici zasijalo v vsej svoji najlepši podobi. Štafeto mladega mesta predajamo mladim, saj leto 2018 posvečamo ustvarjalnosti mladih na vseh področjih – podjetništva, izobraževanja, športa, kulture, tehnike ipd. Naj mladi spregovorijo. Več:
https://nova-gorica.si/leto-ustvarjalnosti-mladih-2018/

 

Zahvala soustvarjalcem 70-letnice NG 1Zahvala soustvarjalcem 70-letnice NG 2