Projekt CULPEER4CHANGE vabi k sodelovanju pri zidni poslikavi (muralu)

Datum: 29.07.2019
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Mestna občina Nova Goricaskupaj z Društvom Humanitas – Center za globalno učenje in sodelovanje, sodeluje v projektu CULPEER4CHANGE, ki je sofinanciran s strani Evropske komisije. Skupaj s 14 partnerji, ki predstavljajo nevladne organizacije s področja globalnega učenja ter občine iz Slovenije, Nemčije, Danske, Bolgarije, Italije, Bolivije in Tanzanije, bomo z inovativnimi pristopi ozaveščali mlade o pomenu Ciljev trajnostnega razvoja na področju podnebnih sprememb, otrokovih pravic ter migracij.

Projekt prav predvideva tudi izdelavo 7 zidnih poslikav (ang. mural) na temo enega od Ciljev trajnostnega razvoja, ki jih bodo izdelali lokalni umetniki/-ce v sodelovanju z umetniki/-icami globalnega juga ter učenci/-kami. Prva poslikava bo nastajala v Mestni občini Nova Gorica med 3. septembrom 2019 in 6. oktobrom 2019. Izdelali jo bodo umetniki/-ice iz Bolivije, Nemčije in Slovenije skupaj z mladimi iz lokalnega okolja.

Mestna občina Nova Gorica in Društvo Humanitas zato pozivata ustvarjalke in ustvarjalce na področju likovnih in vizualnih umetnosti, naj se prijavijo k sodelovanju.

Kriteriji za izbor:

  • kandidat/-ka je že sodeloval/-a pri mednarodnih projektih;
  • kandidat/-ka ima izkušnje z izdelavo zidnih poslikav;
  • kandidat/-ka ima izkušnje s pedagoškim delom (npr. vodenje delavnic);
  • kandidata/-tko zanimajo Cilji trajnostnega razvoja;
  • kandidat/-ka je pripravljen/-a delati v skupini in sodelovati še z dvema tujima umetnikoma/-cama in nuditi podporo pri komuniciranju z drugimi udeleženci/-kami delavnic;
  • kandidat/-ka živi na Goriškem;
  • kandidat/-ka ima svoj avto ter vozniški izpit B-kategorije;
  • kandidat/ka govori španski jezik (zaželeno)

Izbrani/-a umetnik/-ca bo podpisal/-a avtorsko pogodbo z Društvom Humanitas in le-temu prenesel/-a svoje avtorske pravice. Izbrani/-a umetnik/-ica bo prejel/-a honorar, dnevnice in kritje stroškov materiala ter tehnične izvedbe. Prav tako bodo pokriti potni stroški, saj bodo delavnice potekale tako v Novi Gorici kot tudi drugje po Sloveniji.

Zainteresirane kandidate/-ke naprošamo, naj pošljejo svoj življenjepis, portfolio ter krajše motivacijsko pismo na: tina@humanitas.si in lilijana.krsmanovic@nova-gorica.si do 19. avgusta 2019 do 12. ure.

Za dodatna pojasnila o javnem pozivu ter prijavi nas lahko pokličete na 05/33 50 354 ali  01/ 430 03 43.

 

Javni poziv Coolper4change.doc