Joga smeha ob ponedeljkih

Datum: 21.01.2019
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Vsi, ki želite privabiti zdravje in srečo v svoje življenje, vabljeni ob ponedeljkih, ob 18. uri, na urico Joge Smeha v OŠ Milijke Štrukelj v Novi Gorici. Udobno se oblecite in s seboj prinesite steklenico vode, za smeh in dobro voljo bo poskrbljeno.

Vadba Joge smeha traja od 50 do 60 minut, učinki vadbe so opazni že takoj, ob rednem izvajanju vadbe pa lahko govorimo že o izboljšanju počutja.

Prijave in informacije na tel.št.: 041-314-032 ali na email: accessbars.irena@gmail.com.

Pravijo, da je smeh več kot pol zdravja in pravijo, da sreča pride k tistim, ki se smejijo. Torej zdravje, sreča a nista to najpomembnejši vrednoti.

Smeh brez razloga - Joga smeha. Joga smeha je tehnika, ki prinese veselje, radost in sprostitev.
Učinki smeha so: sprostitev, prekrvavitev telesa, smeh krepi imunski sistem, znižuje nivo stresnih hormonov, deluje protibolečinsko saj povzroči izločanje endrofinov, deluje antidepresivno, ker izloča serotonin ali hormon sreče, pospeši utrik in dihanje, uravnava krvni tlak, masira notranje organe, pomaga pri hujšanjuvpliva na samozavest, je pomembno komunikacijsko in socialno orodje, vzpodbuja kreativnost, je odločen način za krepitev odnosov doma in v službi.

Jogo smeha lahko izvajamo kot redno vadbo ali v obliki izobraževalnih delavnic za društva ali organizacije. Je metoda za krepitev zdravja, odnosov in uspeha pri otrocih, odraslih in starejših.

Vaditeljica Joge Smeha je Irena Stibilj.

 

VABLO JOGA SMEHA.pdf

SMEH ZA SREČO IN ZDRAVJE.docx

Smeh terapija.docx