Dan brezplačne pravne pomoči v Novi Gorici

Datum: 19.12.2018
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Slovenski odvetniki bodo 19. decembra 2018 na že osmi »Dan odvetniške pravne pomoči pro bono« v odvetniških pisarnah ali prostorih nekaterih lokalnih skupnosti nudili brezplačno pravno svetovanje.

Dan odvetniške pravne pomoči pro bono, s katerim Odvetniška zbornica Slovenije obeležuje dan, ko je iz deželne postala nacionalna zbornica, je namenjen predvsem posameznikom, ki si zaradi svojega težkega finančnega položaja ne morejo poiskati pravne pomoči. V letošnji akciji bo ponovno sodelovalo veliko število slovenskih odvetnikov, ki bodo državljanom ustno pojasnili splošne informacije v zvezi z njihovimi pravnimi vprašanji in jim predstavili pravne možnosti za njihovo rešitev. 

Brezplačna pravna pomoč bo na ta dan v Novi Gorici na voljo v stekleni dvorani Mestne občina Nova Gorica (Trg Edvarda Kardelja 1, Nova Gorica) med 8. in 12. uro ter med 13. in 16. uro.

Odvetniška zbornica Slovenije priporoča vsem, ki si želijo pravno pomoč sodelujočih odvetniških pisarn, da zaradi večje učinkovitosti z izbranim odvetnikom stopijo v stik še pred dogodkom in pridobijo termin za svoj obisk. Predsednik Odvetniške zbornice Slovenije mag. Roman Završek je ob tej priložnosti povedal, da lahko socialno ogroženi posamezniki k odvetniku pristopijo tudi na ostale dni v letu, saj velika večina njihovih članov ljudem v socialni stiski tudi sicer brezplačno pomaga.

 

Več informacij o sodelujočih odvetniških pisarnah najdete na www.odv-zb.si

 

Vir: www.odv-zb.si