70 let Glasbene šole Nova Gorica - slavnostna akademija in niz koncertov

Datum: 29.11.2018
Vir: Mestna občina Nova Gorica
Rubrika: Ali ste vedeli?

Ob 70-letnici Glasbena šola Nova Gorica postavlja na oder nepozaben dogodek, ki bo obeležil to visoko obletnico delovanja. V soju koncertnih luči bodo nastopili številni učenci, ki svoje glasbene spretnosti urijo v simfoničnem orkestru Glasbene šole Nova Gorica – največjemu orkestru na šoli. Pod taktirko Marka Kodelja bodo ob svojih sošolcih nastopili mnogi solisti, zlasti tisti, ki so v zadnjem letu opozorili nase z najvišjimi ocenami na raznih glasbenih tekmovanjih ali se drugače predstavili kot perspektivni mladi glasbeniki.

Ob jubileju so na glasbeni šoli pripravili tudi cikel koncertov z imenom Zvoki mladosti, na katerih bodo v 6. slavnostni sezoni nastopili nekdanji učenci glasbene šole. Večina izmed njih je glasbo izbrala za svojo življenjsko pot in se danes uveljavljajo tako koncertno kot tudi v drugih glasbenih poklicih.
Program: www.glasbena-sola.si/zvoki-mladosti

V začetku leta 2019 pa bosta izšli tudi dve zgoščenki: prva s skladbami učenca Eneja Ljubiča Šinigoja v izvedbi učencev glasbene šole ter druga s skladbami učencev nadstandardnega programa jazz in pop petja. 

Več:
www.glasbena-sola.si