Aktualno dogajanje

Kaj so v Novi Gorici zgradile mladinske delovne brigade: brezplačen voden ogled po mestu

Prijazno vabljeni na brezplačen voden ogled mesta v nedeljo, 29. aprila, ob 10. uri. Tokratna tema ogleda so nastanek mesta in mladinske delovne brigade.

Kresovanje v Novi Gorici

Na predvečer praznika dela bomo v Novi Gorici skupaj s taborniki Roda Soških mejašev ponovno zakurili kres in počastili tako bujnost narave kot tudi praznik dela. Kres bo v Borovem gozdičku (za gledališčem) zagorel ob 20.30, nato pa bo ob ognju zadonela pesem Rudija Bučarja in Istrabenda.

Prvomajska budnica z Goriškim pihalnim orkestrom

Tudi letos bomo poskrbeli za prvomajsko budnico v Novi Gorici in na ta način počastili praznik dela, 1. maj. Budnico bo tako kot doslej zaigral Goriški pihalni orkester, in sicer na različnih lokacijah v mestu ter v Solkanu. Najprej bodo zaigrali ob 6.20, budnica pa bo odmevala vse do 11. ure.

Grad Rihemberk s srednjeveško šiviljo: voden ogled za otroke in mladostnike

V nedeljo, 6. maja 2018, ob 10. uri bomo skupaj s srednjeveško šiviljo spoznavali rihemberški grad. Izvedeli bomo, kdo je nekoč prebival v njem, kako in s čim so se igrali, kdo sedaj prebiva v grajskih sobanah ...

Znanje, energija in vizija mladih - literarni in fotografski natečaj

V Letu ustvarjalnosti mladih Mladinski center Nova Gorica organizira literarni in fotografski natečaj z naslovom Znanje, energija in vizija mladih. Ustvari nekaj lepega in deli svoje znanje, energijo in vizijo!

Vabilo k soustvarjanju programov in oživljanju gradu Rihemberk v sklopu Leta ustvarjalnosti mladih

Ker je Mestna občina Nova Gorica v preteklem letu uspešno oživila grad Rihemberk in želimo to izjemno kulturno dediščino razvijati tudi v tem in prihodnjih letih, vabimo mlade kreativne prebivalce občine k soustvarjanju programov in oživljanju gradu Rihemberk.