Leto ustvarjalnosti mladih 2018

 

Na Mestni občini Nova Gorica vsako leto posvetimo določeni osebnosti, ki je vidno zaznamovala naš prostor, ali posameznemu področju življenja in ustvarjanja, s katerim želimo spodbuditi aktivnosti, razmišljanje in sodelovanje širše javnosti. Minula leta smo tako posvetili plesni, filmski in lutkovni umetnosti, pa tudi Maksu Fabianiju, Silvanu Furlanu, bratoma Rusjan, Vinku Vodopivcu in Silvestru Komelu. Lansko leto je minilo v znamenju praznovanja 70. obletnice začetka gradnje Nove Gorice. S programom, ki smo ga oblikovali skupaj s številnimi posamezniki, društvi, klubi in institucijami, smo se poklonili graditeljem mesta in vsem, ki so pripomogli, da se je Nova Gorica razvila v sodobno regijsko središče. V njej so se rodile številne generacije mladih, ki bodo življenje mesta ustvarjale v prihodnje.

In prav zato, ker bodo mladi ustvarjali prihodnost, smo se odločili, da jih spodbudimo in leto 2018 posvetimo ustvarjalnosti mladih, in to na najrazličnejših področjih, od znanosti, izobraževanja, podjetništva, umetnosti, športa do drugih področij, na katerih so mladi dejavni in želijo prispevati k razvoju družbe, v kateri živijo. V Mestni občini Nova Gorica in na širšem Goriškem živijo številni mladi ljudje, ki so že dosegli izjemne rezultate. Zato jim v letošnjem letu dajemo priložnost, da svoje znanje in ustvarjalnost pokažejo širši javnosti, obenem pa želimo spodbuditi tudi ostale mlade, da bi se slišal njihov glas.

Vabljeni, zlasti mladi, da ste del te zgodbe tudi vi. Imate izvirno zamisel, posebno znanje, svež produkt, iskreno pripravljenost za sodelovanje? Pišite nam (mestna.obcina@nova-gorica.si) in skupaj se bomo potrudili, da se bo slišal vaš glas.

 

AKTUALNO

Predstavitev pravljice Jazburček in njegovo zeleno poslanstvo

09.10.2018
Zveza kulturnih društev Nova Gorica vabi v torek, 9. oktobra 2018, ob 17. uri v Goriško knjižnico Franceta Bevka Nova Gorica na predstavitev pravljice "Jazburček in njegovo zeleno poslanstvo" avtorice Tanje Badalič.

Razstava »MLADOST MOJE NONE IN NONOTA«

24.09.2018
Šolski center Nova Gorica vabi na ogled razstave "Mladost moje none in nonota", ki bo na ogled do 5. oktobra 2018 v prostorih Medpodjetniškega izobraževalnega centra v Novi Gorici.

Pravljična dogodoviščina za družine Vilinska vas

23.09.2018
Mestna občina Nova Gorica in Ekipa Fuldoro vabita v nedeljo, 23. septembra 2018, ob 17. uri v Borov gozdiček v Novi Gorici na pravljično dogodivščino VILINSKA VAS, ki bo otroke popeljala na ustvarjalno delavnico, v bralni kotiček in glasbeni užitek.

Odprtje razstave umetniške kolonije Art of Nature 2018

14.09.2018
Mladinski center Nova Gorica prireja v tednu od 10. do 14. septembra 2018 že 5. mednarodno umetniško kolonijo za mlade Art of Nature. Zaključek kolonije in hkrati odprtje razstave bo v petek, 14. septembra 2018, ob 17. uri v avli Mestne občine Nova Gorica.