Predstavitev kraljeve etape dirke Po Sloveniji in spremljajočih aktivnosti

Datum: 08.06.2021

Kraj: Sveta Gora

Brez naslova

Približuje se kraljeva etapa kolesarske dirke Po Sloveniji s startom v Ajdovščini in s ciljem na Sveti Gori, ki bo potekala v soboto, 12. junija 2021. Glede na zahtevnost same etape organizatorji menijo, da bo ravno kraljeva etapa, ki jo gostimo, vrhunec dirke in hkrati etapa, ki bo odločala o zmagovalcu.

Dirka Po Sloveniji, ta velik kolesarski dogodek, ki bo povezal vso Slovenijo, se bo letos odvijal med 9. in 13. junijem. Na startu 27. dirke, ki že četrto leto poteka pod prepoznavnim sloganom »Fight for green« / »Boj za zeleno«, organizatorji pričakujejo 126 kolesarjev, kolikor jih je trenutno prijavljenih. Veseli dejstvo, da je prihod na dirko potrdil tudi naš velik šampinjon Tadej Pogačar. Celotno dirko bosta prenašala tako Eurosport kot tudi RTV Slovenija. Že pretekle izvedbe kolesarske dirke so potrdile dejstvo, da si je slovenska »zelena pentlja« že izborila pozornost kolesarskih navdušencev po vsem svetu, saj si je zadnjo dirko v letu 2019 ogledalo več kot 11 milijonov gledalcev s celega sveta, dirka pa je požela tudi veliko pozitivnih odzivov na družbenih omrežjih.

Kolesarska evforija je v Sloveniji ob uspehih naših junakov nepopisna, veliko je bilo navdušenje tudi ob nedavni dirki »Giro d'Italia«. Slovenija se v svetu utrjuje kot močna kolesarska destinacija, čemur sledimo tudi v mestni občini in se že pospešeno pripravljamo na soboto, 12. junija, ko bodo v naše kraje prišli najboljši kolesarji sveta.

 

Mestna občina Nova Gorica vas v torek, 8. junija 2021, ob 11. uri vljudno vabi na Sveto Goro na NOVINARSKO KONFERENCO, na kateri bodo predstavljeni: novogoriški del četrte, kraljeve etape dirke Po Sloveniji, vse spremljajoče aktivnosti, ki jih pripravljamo v Novi Gorici ter promocijski učinki, ki jih pričakujemo na Goriškem.

 

Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • Simon Rosič, podžupan Mestne občine Nova Gorica,
  • Grazia Rusjan, nečakinja letalca in kolesarja Edvarda Rusjana,
  • Rok Lozej, predstavnik organizatorjev dirke.
  • pater Bogdan Knavs
  • Erika Lojk, direktorica Javnega zavoda za turizem Nova Gorica in Vipavska dolina,
  • Mineja Mavrič, dijakinja, ki je oblikovala nagrado za zmagovalca 4. etape dirke Po Sloveniji.

Za prevajanje v italijanski jezik in slovenski jezik bo poskrbljeno.

Prosimo vas, da na novinarski konferenci spoštujete epidemiološke ukrepe.

Vljudno vabljeni in lep pozdrav.