Prižig lučk in predaja prijavne knjige kandidature Nove Gorice v sodelovanju z Gorico za EPK 2025 županom na Trgu Evrope

Datum: 18.12.2019

Ura: 17:30

Kraj: Nova Gorica

Lokacija: Trg Evrope, Nova Gorica

V sredo, 18. decembra 2019, si bodo ob 17.30 na Trgu Evrope med obema Goricama župani Mestne občine Nova Gorica, Občine Gorica in Občine Šempeter - Vrtojba, dr. Klemen Miklavič, Rodolfo Ziberna in mag. Milan Turk, skupaj s sodelavci in svetniki izmenjali novoletna voščila. Ob tej priložnosti  bodo nazdravili tudi uspešni pripravi bid book-a (prijavne knjige) s programom kandidature Nove Gorice v sodelovanju z Gorico za Evropsko prestolnico kulture 2025. Vodja skupine za pripravo kandidature mag. Nedja Rusjan Bric bo županom izročila simbolični izvod prijavne knjige kandidature. 

Dogodku bo ob 18. uri v prostorih Železniške postaje Nova Gorica sledilo odprtje razstave z naslovom Bohinjska proga: ob Soči po "tiru treh narodov", ki jo v okviru evropskega projekta "Isonzo-Soča" organizirata EZTS GO in Kulturni dom Nova Gorica. 

Naj bodo lepe novoletne želje na Trgu Evrope, kjer se mesti dotikata in prepletata, dobra popotnica za leto, ki prihaja.