Doživljajska delavnica za otroke »Sobivanje živali in ljudi na gradu Rihemberk – Kako bi konje in druge domače živali upodobil slikar in grafik Zoran Mušič«

Datum: 01.09.2019

Ura: 10:00

Kraj: Branik

 

Vljudno vabljeni na četrto doživljajsko umetniško delavnico za otroke, na kateri bomo spoznali vsakdanje življenje na gradu Rihemberk v preteklosti. Po predstavitvi značilnih podob Zorana Mušiča bodo grajsko življenje otroci upodobili po njegovem navdihu.

Gradovi živijo. Skozi stoletja nizajo zgodbe graščakov, vojn, zmag in razcvetov. Grad Rihemberk, mogočni branik, ki stoji med Vipavsko dolino in Krasom, nemo pripoveduje zgodbo o zobu časa in svoji nepremagljivosti. Ko ji prisluhnete, boste med njegovimi zidovi doživeli mnogo. Če na gradu srečate Eleonora Sobjeska in se po poteh graščakov in hlapcev odpravite za njo, boste srednjeveški grajski čas lahko tudi začutili. Na šestih delavnicah v sklopu projekta Kulturno stičišče območja LAS v objemu sonca (KUL-STIK) bomo v družbi Eleonore spoznavali dediščino gradu, njihove prebivalce, pokrajino in likovne umetnike širšega goriškega prostora: Lojze Spacal, Vladimir Makuc, Veno Pilon, Jožef Tominc in Zoran Mušič, čigar letos obeležujemo 110-letnico rojstva.

Na četrti delavnici bo Eleonora popeljala otroke na doživeti sprehod po gradu Rihemberk s poudarkom na spoznavanju življenja na gradu, jim predstavila značilne podobe slikarja in grafika Zorana Mušiča in vodila likovno delavnico. Dogodek je namenjen otrokom med 6. in 15. letom starosti in bo trajal 2 uri.

Udeležba na delavnici je brezplačna. Število mest je omejeno, zato so obvezne predhodne prijave na e-naslov grad.rihemberk@gmail.com ali telefonsko številko 031 230 163. Otroci bodo prejeli vse pripomočke za ustvarjanje na delavnici.

Delavnice bodo izvedene pod mentorstvom krajinske arhitektke in interpretatorke kulturne dediščine Bojane Čibej, ki v okviru zavoda Svitar s svojimi interpretativnimi zgodbami bogati tudi druge slovensko gradove.

www.facebook.com/rihemberk

 

 

Delavnica Music FB event-page-001