Novinarska konferenca o 4. etapi kolesarske dirke po Sloveniji: spremljajoče aktivnosti občin

Datum: 13.06.2019

Ura: 11:00

Kraj: Branik

Lokacija: grad Rihemberk, Branik

Dirka po Sloveniji - novinarska-4-page-001

 

Bliža se začetek kolesarske dirke po Sloveniji, ki bo v 4. etapi prečkala območje med Novo Gorico in Ajdovščino in bo vključevala več turistično zanimivih lokacij v Vipavski in Soški dolini ter na Krasu. Na tem območju se že pripravljamo na gostoljuben sprejem tako tekmovalcev kot vseh ostalih obiskovalcev, navijačev in ljubiteljev kolesarstva. Ker si želimo, da bo 4. etapa za vse nekaj posebnega, v občinah, kjer bo potekala dirka, organiziramo zanimive spremljajoče dogodke, ki bodo popestrili utrip dirke. 

Posebej bomo spremljajoče dogajanje predstavili na NOVINARSKI KONFERENCI, ki bo v četrtek, 13. junija 2019, ob 11. uri na gradu Rihemberk, ki vse bolj prevzema funkcijo turističnega in kulturnega središča. 

Na novinarski konferenci z veseljem pričakujemo dva vrhunska slovenska kolesarja, ki se bosta udeležila dirke: Jana Polanca in Tadeja Pogačarja, člana World tour ekipe UAE.  Pridružil se jima bo tudi Kristjan Hočevar, član domačega kluba mebloJOGI® PRO-CONCRETE, ki bo na dirki nastopal v majici Slovenske reprezentance. Z nami bo tudi vodja dirke po Sloveniji Bogdan Fink

Spremljajoče aktivnosti dirke in aktivno sodelovanje ter podporo občin bodo na novinarski konferenci predstavili: 
dr. Klemen Miklavič, župan Mestne občine Nova Gorica, 
Tadej Beočanin, župan Občine Ajdovščina, 
Simon Rosič, podžupan Mestne občine Nova Gorica, 
Janez Furlan, vodja Oddelka za gospodarstvo in razvojne zadeve Občine Ajdovščina. 

V nadaljevanju novinarske konference bomo predstavili nov model upravljanja gradu Rihemberk, ki ga bo od 16. junija dalje na gradu izvajal zasebni zavod Svitar. Na kratko bodo predstavljeni tudi zaključki in zadnji rezultati projekta RESTAURA, ki je v veliki meri omogočil, da je grad Rihemberk danes vse bolj prepoznan in obiskan kot eden od »skritih biserov« Slovenije.  Z nami bosta Nataša Kolenc, vodja projekta Restaura na Mestni občini Nova Gorica in Bojana Čibej, direktorica zavoda Svitar. 

Novinarski konferenci bo na gradu sledil krajši promocijski dogodek sponzorja mebloJOGI.