Velkro – Boštjan Simon, Stephan Meidell & Luis Candeias, jazz koncert [SaxGo17]

Datum: 04.07.2017

Ura: 21:00 - 23:00

Kraj: Nova Gorica

Lokacija: ploščad za novogoriško mestno hišo

Velkro – Boštjan Simon, Stephan Meidell & Luis Candeias, jazz koncert [SaxGo17] tor, 4. julij, @ 21:00 - 23:00

Nova Gorica bo že 21. leto zapored zbirališče mladih nadobudnih saksofonistov iz Slovenije in tujine. Mednarodno srečanje, ki pridobiva vse večji ugled med glasbeniki in poznavalci tega instrumenta, bo v letu 2017 v znamenju festivala in poletne šole z uglednimi profesorji. Jazz koncert bo tako v sklopu 21. mednarodnega srečanja saksofonistov v Novi Gorici.

Boštjan Simon, tenor saksofon, efekti Stephan Meidell, bariton kitara, efekti Luis Candeias, bobni, tolkala

Mednarodni trio Velkro je nastal pred osmimi leti kot plod sodelovanja študentov konservatorija za glasbo v Amsterdamu. Od takrat so posneli tri plošče, ter nastopali na Norveškem, Portugalskem, Hrvaškem, v Sloveniji in Italiji.

Velkro se vrača v Slovenijo v sklopu promocije njihovega drugega albuma za portugalsko založbo Clean Feed. Glasba na albumu “Too Lazy To Panic” je nastala med nastopi na Portugalskem junija leta 2015 in gradi na hipnotičnih atmosferskih improvizacijah, sanjavih melodičnih sekvencah in sproščenih solih.

Po nastopu na jazz festivalu Ljubljana in turneji po Avstriji, Italiji in Sloveniji se bodo Velrko z novo ploščo predstavil tudi v Novi Gorici v sklopu festivala 21. mednarodnega srečanja saksofonistov.